Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jogi kiskapukkal is megbuktath
  2009-01-04 01:04:42, vasárnap
 
  Jogi kiskapukkal is megbuktatható a magyar parlamentarizmus?

Miután a rendőrség végre rászánja magát, hogy majd hétfőtől már aztán végképp, istenigazából fog majd vizsgálódni, szóval ezen bejelentés után kimondhatjuk végre: aggályos, vajon nem a választások kriminalizálásán fáradozik-e a kormányzat?



A Gyurcsány-kormány nemcsak a közvélemény-kutatásokban áll rosszul, hanem a legszűkebb gyurcsányi klikk azt is tudja, hogy a következő két általános választás elveszítése a szimpla választási vereségnél sokkal rosszabb folyamatokat is elindíthat.

A Gyurcsány-klikk nemcsak az országot juttatta kilátástalan helyzetbe, hanem az MSZP-t is. A szocialisták mind kínzóbb kérdése: lesz-e élet Gyurcsány után? A mezei párttagság túlnyomó többsége elpárolgott, az MSZP mostanra elsősorban mint az állam kisebb-nagyobb emlőit szopó-szopogató cégkomplexum létezik.

A hatalom esetleges elveszítése azonban most nem szimpla kormányváltást sejtet. Csintalan Sándornak a K & H-botrány kapcsán tett kijelentése - hogy a Kulcsár-ügy azt jelzi: a szocialistáknak már a veszélyérzete is elmúlt - mostanra tornyosul elénk teljes jelentésében:

A Gyurcsány-kormány nem veszítheti el a hatalmat, mert akkor minden összedől.

Mármint az ő egész világuk.

A sajtójuktól kezdve a színesfém-kereskedelmükig. Minden.

Tehát meg kell találniuk a módját annak, hogy ne érje őket választási vereség 2010-ben. Ahhoz pedig a legjobb módszernek az ígérkezik, ha nem lesznek választások. Mármint olyan választások, amelyeket elveszíthetnek.

A dolog nem olyan bonyolult, amilyennek első pillantásra föltűnik. Aki ismeri a magyar választástörténetet, az tudja: mifelénk sokkal többször tartottak olyan választást, amelynek az eredményét nem a választók döntötték el, mint olyan választást, amilyent nyugaton szoktak tartani. A Monarchia idején is csak egyszer veszített a hatalomba beágyazott szabadelvű párt, illetve utódja, a Munkapárt. A Horthy-Magyarországon szintén a kormányok döntötték el a választási eredményeket, az 1945 utáni időszakról nem is beszélve.

Jó tudni: Magyarországon csak 1905-ben, 1990-ben és '98-ban bukott meg választáson a kormányzat. A Gyurcsány-klikk pedig nem az a kör, amelyik meghátrál egy ilyen feladat elől.

A módszer kikísérletezésére szolgálhat az idei esztendő. A mostani lépés - némely jelöltek kizárása - nem ismeretlen a magyar választástörténetben. Ha sikerül kidolgozni a különösebb törvénymódosítás nélkül is járható utat a jelöltek megritkítására, akkor máris bespájzolt egy erős adut a kormány 2010-re.


Az ajánlószelvények


A Ferencvárosban történtek azt sejtetik, hogy az ajánlószelvények körüli törvényi hiátusok kínálnak lehetőséget a kormánynak a választások manipulálására.

Erre mutatkozik mód, ugyanis a törvényt arra alapozták, hogy mindenki jóhiszeműen fog eljárni. Márpedig kérdésessé kezd válni, vajon maga a lebonyolító állam jóhiszeműen akar-e eljárni. Ha nem, akkor a világon mindenbe bele lehet kötni. Lássuk a vonatkozó, 1997. évi C. törvényt:


50. § (1) Érvénytelen az az ajánlás, amelyet

a) nem a hivatalos ajánlószelvényen adtak le...


Az ajánlószelvény nyomdai kritériumai nincsenek egyértelműen definiálva. Az ajánlószelvény nem szigorú számadású nyomtatvány. Kézbesítésének megtörténte nem igazolható perdöntő módon. Maga az ajánlószelvény egy A/6-os méretű semmi kis papír, amelyből legalább nyolcmillió-százezer készül, de valószínűleg ennél is több. Márpedig a kék cédula óta tudjuk, hogy egy nyomorult cédulán nem múlhat a vörös siker.


Az ajánlás érvénytelenítésére számtalan módszer kínálkozik, most csak a többes ajánlás érvénytelenítő erejére hívnánk fel a figyelmet (ha valaki szert tud tenni néhány - néhány száz, néhány ezer - biankó ajánlószelvényre, meg van némi helyismerete, nyugodtan nekiállhat ajánlásokat gyártani a fő rivális szimpatizánsai nevében, valamely harmadik induló javára. Aztán eljuttatja az amúgy esélytelen harmadiknak. Aztán felháborodik a hamisításon. Aztán jön az igazság bajnoka, a hivatal - és törli az összes többes jelölést...


A névjegyzék


Hírek szerint a névjegyzékkel sem lehetetlen manipulálni, márpedig ezt is ismerjük még 1947-ből. Az MSZP pedig arra készül, hogy a szavazókörben ne lehessen fölvenni senkit sem a szavazás napján a névjegyzékbe.


Ha ez összejön, akkor minden további nélkül ki lehet felejteni akár ezreket is a szavazói névjegyzékből, és aki nem figyel, az keserűen ízlelgetheti a reklám igazságát: ,,Ha kimarad - lemarad!"


Botrány a szavazóhelyiségben


Fantáziadúsabb ,,választási szakértők" számára hálás terep. Annyiféle botrányt lehet generálni, amennyit csak akar - aki akar. Hát még ha jól meg is fizetik. Ha lehet vásárolni szavazatot, akkor botrányt talán nem lehet?


A szavazatszámlálás


A fentiek és az előzmények ismeretében fölösleges bíbelődni a szavazatszámlálással. A magyar történelemben nem a szavazatszámláláson fordult meg egyetlen választás sem - kivéve a 2002. évit. Azonban a Fidesz a rossz tapasztalatai miatt a szavazatszámlálásra úgy rákészül, hogy azon nem lesz mit keresni.


Alkotmányos problémák


Az Országgyűlés 2007. június 30-a óta mulasztásos alkotmánysértésben van, ugyanis az Ab már régen kimondta, hogy az aránytalanul eltérő lélekszámú választókerületek miatt a választás egyik alapelve, az egyenlőség súlyosan sérült már most is. Szükség esetén erre is lehet majd hivatkozni.


Lenullázni a választást, ez a cél?


Befejezésül elmondhatjuk, hogy a ferencvárosi ügyben a rendőrség valószínűleg úgy fog eljárni, hogy a kizártak a bírói jogorvoslattal ne tudjanak élni a választás befejeződése előtt. Ez az elképesztő hozzáállás a ferencvárosi ,,választási csalások gyanújához" valószínűleg fog szolgáltatni muníciót a választás egész rendszerének lejáratásához. Ami pedig nyilván a vesztesek érdeke és módszere lesz.

Nyiri János

Gondola
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: ajánlószelvények, kriminalizálásán, törvénymódosítás, ajánlószelvényre, parlamentarizmus, ajánlószelvényen, kereskedelmükig, szocialistáknak, ajánlószelvény, megritkítására, érvénytelenítő, magyarországon, elveszíthetnek, szimpatizánsai, kézbesítésének, jogorvoslattal, manipulálására, fantáziadúsabb, kormányváltást, ferencvárosban, megbuktatható, szavazókörben, lejáratásához, veszélyérzete, istenigazából, történelemben, névjegyzékből, névjegyzékkel, tapasztalatai, ízlelgetheti, felháborodik, cégkomplexum, valószínűleg, folyamatokat, rendszerének, kilátástalan, magyar parlamentarizmus, rendőrség végre, választások kriminalizálásán, legszűkebb gyurcsányi, szimpla választási, országot juttatta, szocialisták mind, mezei párttagság, állam kisebb-nagyobb, hatalom esetleges, sajtójuktól kezdve, módját annak, legjobb módszernek, választók döntötték, hatalomba beágyazott, kormányok döntötték, Csintalan Sándornak, Nyiri János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Maradék idő  Facebookon kaptam  Vannak arcok  A Mester kezének érintése  Paul David Tripp Április 25  A hét szűk esztendő  Kellemes esti időtöltést  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Maradék idő  Pillangó  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  György napra  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  802 esztendeje, 1222. április ...  Az elfogadásnak...  Gaál Viktor gondolata  Paul David Tripp Április 25  Gondolatok az életről és szere...  Irgalom és ítélet  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Különös!  A Föld napja  802 esztendeje, 1222. április ...  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Föld napja április 22  Szent György nap  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Ünnepelj csak  Emberként automatikusan értéke...  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Kellemes esti időtöltést  Alvó cica  Két tekintet van  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  György napra  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Életművészet  A végzet az  Az elfogadásnak...  Föld napja április 22  Az udvariasság alapja: önismer...  Sokkal bölcsebb a természet,  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  próbáljuk ki az őszinteséget  A végzet az  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
magyar parlamentarizmus, rendőrség végre, választások kriminalizálásán, legszűkebb gyurcsányi, szimpla választási, országot juttatta, szocialisták mind, mezei párttagság, állam kisebb-nagyobb, hatalom esetleges, sajtójuktól kezdve, módját annak, legjobb módszernek, választók döntötték, hatalomba beágyazott, kormányok döntötték, választási eredményeket, 1945 utáni, ilyen feladat, módszer kikísérletezésére, idei esztendő, mostani lépés, különösebb törvénymódosítás, jelöltek megritkítására, erős adut, kormány 2010-re, ajánlószelvények körüli, választások manipulálására, törvényt arra, lebonyolító állam, világon mindenbe, hivatalos ajánlószelvényen, ajánlószelvény nyomdai, nyomorult cédulán, vörös siker, többes ajánlás, amúgy esélytelen, igazság bajnoka, hivatal &#8211, összes többes, szavazás napján, szavazói névjegyzékből, keserűen ízlelgetheti, reklám igazságát, előzmények ismeretében, magyar történelemben, rossz tapasztalatai, aránytalanul eltérő, választás egyik, egyenlőség súlyosan, ferencvárosi ügyben, rendőrség valószínűleg, bírói jogorvoslattal, választás befejeződése, elképesztő hozzáállás, ferencvárosi &#8222, választás egész, vesztesek érdeke, ajánlószelvények, kriminalizálásán, törvénymódosítás, ajánlószelvényre, parlamentarizmus, ajánlószelvényen, kereskedelmükig, szocialistáknak, ajánlószelvény, megritkítására, érvénytelenítő, magyarországon, elveszíthetnek, szimpatizánsai, kézbesítésének, jogorvoslattal, manipulálására, fantáziadúsabb, kormányváltást, ferencvárosban, megbuktatható, szavazókörben, lejáratásához, veszélyérzete, istenigazából, történelemben, névjegyzékből, névjegyzékkel, tapasztalatai, ízlelgetheti, felháborodik, cégkomplexum, valószínűleg, folyamatokat, rendszerének, kilátástalan, jelentésében, ferencvárosi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3816
  • e Hét: 18046
  • e Hónap: 29157
  • e Év: 182653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.